×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
2024 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır

2024 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır

Üniversitemiz, Dış İlişkiler Ofis Başkanlığı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen projeler kapsamında 2024 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için Avrupa Birliği üyesi ülkelerle öğrenci değişimi planlamaktadır. Söz konusu ilan 2025-2026 akademik yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim hareketliliği faaliyetini kapsamaktadır. Kontenjanlara uygun kriterleri sağlayan adaylar arasından gönderilmesi planlanan tahmini öğrenci sayısı 2’dir. Ancak genel bütçe durumuna göre bu sayı artabilecektir/azalabilecektir. Öğrenci öğrenim hareketliliğine başvuruda bulunanlara 1 dönem hibe desteği verilmesi ile ilk ödeme oranlarının %70 olması belirlenmiştir. İlgili proje dönemi 31 Temmuz 2026 tarihinde sonlanacak olup, hareketlilik faaliyetlerinin bu tarihe kadar bitmiş olması gerekmektedir.

Üniversitemizin her fakülte/enstitü/yüksekokuldan başvuracak öğrencilerine toplam 2 adet kontenjan ayrılması planlanmaktadır. Başvuru sonuçlarına göre nihai puanı en yüksek olan 2 öğrenci hibelendirilecektir. Her fakülte/enstitü/yüksekokuldan başvuru olması durumunda fakülte/yüksekokul/enstitüler arasında eleme yapılabilecektir. Faaliyetten hibesiz olarak faydalanmak isteyen öğrenciler ise kriterleri sağlayabildikleri takdirde hareketlilikten hibesiz olarak faydalanabilirler. Aynı zamanda öğrencilerin hibe haklarından feragat etme hakları da bulunmaktadır. Kontenjanlar nezdinde hak kazanabilecek öğrenci sayısı hibelendirilebilecek öğrenci sayısından fazla olması durumunda Erasmus Koordinatörlüğü üst yönetim/seçim komisyonu kararıyla şeffaflık ve eşitlik ilkesini gözeterek hibesiz yerleştirme yapabilir.

Başvurular https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ adresinden alınacaktır. Erasmus Öğrenim Hareketliliği için başvuruda bulunacak öğrencilerin, öncelikle başvuru linkine E-devlet üzerinden giriş yapıp Kayseri Üniversitesi yazarak ‘’2024 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır’’ adlı ilana erişmeleri gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra başvuruyu tamamla seçeneğine tıklayınız. Tamamlanmamış başvurular ofis tarafından görüntülenemeyecek ve geçersiz sayılacaktır.

NOT: Öğrencinin başvuru sırasında hatalı/eksik beyanından kaynaklanan sorunlardan Koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz.

!!! Başvuru yapmadan önce Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bilgi Dokümanlarını MUTLAKA OKUYUNUZ. Aksi takdirde eksik/hatalı başvuru yapıp başvurunuzun geçersiz sayılmasına neden olabilirsiniz !!!

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuru Kılavuzu ve Önemli Tarihler için tıklayınız.doc

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Detaylı Bilgi için tıklayınız.docx

Başvuru Evrakları

1. 

Başvuru Formu (fotoğraflı; kendisi ve bölüm koordinatörü tarafından imzalı).docx

2.Güncel Transkript
3.

Başvuru Uygunluk Kontrolü Formu.docx

4.Varsa yabancı dil belgesi
5.Varsa engellilik raporu
6.Varsa malul ve / veya şehit gazi eş ve çocukları olduğunu bildirir resmi evrak
7.Varsa 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazı
8.Varsa kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne, babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan) Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.)

Mevcut Anlaşmalar

Üniversitemizin mevcut ikili anlaşmalarına ulaşmak için tıklayınız. Tercih listenizi oluştururken, okuduğunuz bölüm ile anlaşması olan üniversitelerin bilgilerini ve varsa özel koşullarını ilgili üniversitenin web sayfasından incelemeniz gerekmektedir. Anlaşmalı olunan kurumların dil koşullarını araştırınız (İngilizce olarak belirtilen kurumlarda da derslerin bir kısmı o ülkenin ana dilinde olabilir.) Akademik içerikle ilgili olarak ise Erasmus Birim / Bölüm Koordinatörlerine danışılmalıdır. Koordinatör listesi için tıklayınız.

Notlar/Uyarılar

1. Ön lisans ve birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının asgari 2.20/4.00 olması; İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının asgari 2.50/4.00 olması gerekmektedir.

2. Adaylar Erasmus dil puanı yerine hazırlık geçme ve muafiyet notlarını kullanamazlar.

3. ÖSYM yabancı dil sınav puanlarını kullanabilirler. (YDS, YÖKDİL)

4. İlan döneminde öğrenci staj hareketliliğine de başvuran adayların her iki hareketlilik türünde de hak kazanmaları halinde önceledikleri hareketlilik faaliyetini bildirir dilekçeyi başvuru esnasında teslim etmeleri gerekmektedir. (Diğer hareketlilik faaliyeti puan hesaplamasında 10 puan azaltma uygulanacaktır.)

5. Engelli öğrencilerin, engelliliği belgelemeleri kaydıyla nihai puanlarına 10 puan eklenecektir. (Erasmus programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir.)

6. 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilerin nihai puanlarına 10 puan eklenecektir. (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.)

7. Şehit ve gazi eş ve çocuklarına +15 puan verilecektir. (12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 21. Maddesine göre "kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hale gelen, ölen veya öldürülenler"in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK'nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.)

8. Türkiye’de geçici bir süreliğine ikamet eden katılımcı ülkelerden birinin vatandaşı olan bir öğrencinin hareketlilik faaliyeti ile vatandaşı olduğu ülkeye gitmesi durumunda nihai puanından 10 puan azaltma uygulanır.

9. Aynı öğrenim kademesi içinde daha önce Erasmus+ kapsamında hareketlilikten yararlanmış olan öğrencilerin (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) nihai puanları hesaplanırken her bir faaliyet için 10 puan azaltma uygulanır.

10. Daha önce hareketlilikten faydalanmış bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, daha önce faydalandığı hareketlilik türünden 10 puan, başvurduğu ikinci hareketlilik türünden ise 20 puan azaltma uygulanır.

11. Daha önceki yıllarda hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmamış öğrencilerin nihai puanları hesaplanırken 5 puan azaltma uygulanır.

12. Bir önceki başvuru döneminde Erasmus Öğrenci Hareketliliğine başvuru yapıp İngilizce sınavına girmesi gerektiği halde sınava girmeyen öğrencilerin bu yılki nihai puanları hesaplanırken 5 puan azaltma uygulanır.

13. Koordinatörlüğümüz bütçenin verimli kullanımı amacıyla her hareketliliği azami 2 ay üzerinden hibelendirecektir. Koordinatörlüğümüzün kabul edeceği özel durumlarda bu süre 12 aya kadar uzayabilir.

14. Faaliyetten hibesiz olarak faydalanmak isteyen öğrenciler ise kriterleri sağlayabildikleri takdirde hareketlilikten faydalanabilirler. Aynı zamanda öğrencilerin hibe haklarından feragat etme hakları da bulunmaktadır.

15. Çift ana dal öğrencileri sadece bir ana daldan hareketliliğe başvurabilirler.


10 Şubat 2025 Pazartesi